0.1 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

Mega proiectul lui Portariuc a căzut. Suceava îşi face stadion nou cu o capacitate de 15.000 de locuri

national arena

Sucevenii s-au decis să renunţe la proiectul SF al primarului de Botoşani care visa un stadion precum Arena Naţională, la jumătatea distanţei dintre cele două municipii. Primarul Sucevei a anunţat că intenţionează să construiască un stadion nou, cu o capacitate de 15.000 de locuri.

Potrivit cotidianului Monitorul de Suceava, noul stadion va face parte dintr-un complex sportiv care va fi construit în zona Metro.

„Un obiectiv la realizarea căruia ţin foarte mult este un complex sportiv modern. Suntem în faza studiului de pre-fezabilitate, urmează să facem studiul de fezabilitate, să obţinem indicatorii tehnico-economici, astfel încât, în măsura în care vor fi disponibile fonduri europene pentru astfel de lucrări, să le accesăm. Avem deja o primă fază a acestui proiect, care include un stadion cu 15.000 locuri”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.
La o primă estimare, costurile stadionului sunt de aproximativ 18 milioane de euro. „Singura noastră soluţie de a avea un stadion nou este să prindem fonduri europene. Primăria nu are atâţia bani să facă un stadion nou, iar un parteneriat public-privat este greu de pus în aplicare, pentru că un investitor ar amortiza foarte greu această investiție. Au mai fost propuneri, de la unii, care îți cer să le dai jumătate de oraş şi să facă în schimb un stadion…aşa ceva nu se poate”, a mai spus Ion Lungu pentru Monitorul de Suceava.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

189 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA