20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Medicii ar putea primi locuinţe de serviciu sau bani de chirie – proiect de lege

medici americani (5)

Senatorul independent Alfred Laurenţiu Mihai a depus, la Senat, un proiect de lege prin care medicii să beneficieze de locuinţă de serviciu, în localitatea în care se află spitalul unde lucrează. În lipsa locuinţei, autorităţile ar putea fi obligate să le dea bani pentru plata chiriei unui apartament.

Proiectul de lege ii vizeaza pe toti medicii din România, inclusiv cei rezidenti. Conditia este ca ei sa lucreze cu norma intreaga in spital.

Medicul care nu a detinut sau nu detine, in mod individual sau in comun, impreuna cu sotul/sotia sau copiii aflati in intretinere o locuinta proprietate personala in localitatea in care isi are sediul spitalul public in care isi desfasoara activitatea, are dreptul la acordarea unei locuinte de serviciu complet dotata cu mobilier. In situatia in care medicului nu i se poate acorda o locuinta de serviciu, are dreptul sa beneficieze de o indemnizatie lunara pentru inchirierea unei locuinte in localitatea in care isi are sediul spitalul public unde isi desfasoara activitatea„, se arata in proiectul de lege.

Autoritatile centrale sau locale, care administreaza spitalul la care medicul munceste, vor fi obligate sa acorde aceasta locuinta in localitatea respectiva sau la maximum 50 de kilometru distanta.

„Cuantumul indemizatiei lunare nu poate fi mai mare decat 80% din salariul mediu net pe economie, daca medicul isi desfasoara activitatea in cadrul unui spital situat la nivelul unui municipiu resedinta de judet. De asemenea, cuantumul indenizatiei lunare nu poate fi mai mare decat 70% din salariul mediu net pe economie, daca medicul isi desfasoara activitatea in cadrul unui spital situat la nivelul unui municipiu”, se mai arata in proiectul de lege.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA