Medicii americani şi-au început misiunea la Botoşani. Cel mai mic pacient operat este un bebeluş de 2 luni

0
554

medici americani (7)

Medici americani le redau speranta pacientilor sarmani din Botosani. De 16 ani, doctorii vin in Romania intr-o misiune umanitara, ca sa-i opereze gratuit pe copiii ai caror parinti nu au bani sa-i trateze. Vestea sosirii echipei  a circulat repede, iar astazi zeci de mamici au venit cu cei mici la consultatii. Cei care au nevoie de interventii sunt programati.

“Sunt 32 de oameni care au venit. Specializarile sunt aceleasi ca si anul trecut. Facem interventii pe ortopedie la spital cu doctorul Malancea, iar la pediatrie vom avea interventii chirurgicale ORL, plastice, si ortopedice. Se vor efectua si controale medicale generale pediatrice si pentru adulti”, a declarat Laura Conde, coordonatorul misiunii.

Mark Hechler este medic specializat in ORL si chirurgie plastica la un spital din Kansas si se afla la sectia de pediatrie pentru a-i ajuta pe copii. De exemplu, astazi a avut un bebelus de doua luni cu palatoschizis, o anomalie congenitala.

“Domnul doctor Mark este un medic cu mare experienta la nivelul chirurgiei plastice. De exemplu, astazi a avut de operat un copil cu palatoschizis, despicatura la ceru gurii cum se spune popular.  Copilul are doua luni, iar sub anestezie generala i-a reparat palatul moale si sper sa fie rezultat bun. Din experienta de zece ani de zile, toti  copiii care au fost operati au rezultat bun”, a declarat Yassin Jaber, medic primar chirurgie pediatrica.

“Ne plac oamenii de aici, ne place lucrul si ne place sa oferim ajutorul oamenilor care au nevoie”, a spus Mark Hechler, doctor in echipa Medical Mission.

Delegatia Medical Mission vine cu drag an de an la Botosani.

“Noua ne place sa venim la Botosani. Noi venim in fiecare an si avem o colaborare foarte buna cu medicii din spital. Si dorim sa-i ajutam pe cei care au nevoie de interventii sau consultatii”, a declarat Ken Conde.

Delegatia de medici, asistenti si voluntari din America va oferi consultatii si va efectua interventii pana pe 1 septembrie.Pacientii sunt asteptati la sectia de pediatrie in numar cat mai mare.

medici americani (6)

medici americani (5)

medici americani (4)

medici americani (3)

medici americani (2)

medici americani (1)