3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Media salariilor din Botoşani este mai mare decât în Suceava, Neamţ, Brăila, Vrancea, Bihor sau Maramureş

Angajaţii din judeţul Botoşani câştigă în medie 1929 lei net pe lună, mai mult decât cei din Suceava, Neamţ, Vaslui, Brăila, Vrancea, Bihor, Maramureş, Covasna, Harghita, Tulcea, Bistriţa Nasăud, Caraş Severin, Telorman, Ialomiţa sau Buzău.

Potrivit Ziarului Financiar, în regiunea Moldovei, doar angajaţii din Iaşi şi Bacău câştigă mai bine decât cei din Botoşani. Ieşenii au în medie 2.273 lei net pe lună iar cei din Bacău 2067. Pe primele locuri în ţară sunt bucureştenii cu 3.039 lei lunar, clujenii cu 2.684 lei şi sibienii cu 2.524 lei. La polul opus sunt angajaţii din Teleorman cu 1.720 lei şi Ialomiţa cu 1.789 lei.

Interesant este că economia judeţului Botoşani nu este la nivelul altor judeţe din vest sau centru dar la capitolul salariu mediu net diferenţa nu este foarte mare. Foarte probabil, acest salariu mediu brut de 1.929 lei se datorează faptului că în judeţul Botoşani sunt foarte mulţi bugetari şi angajaţi în instituţii aflate în subordinea consiliilor locale sau Consiliul Judeţean.

De altfel, în topul angajatorilor din judeţul Botoşani sunt instituţiile de stat. În acelaşi timp, firmele private au început să majoreze salariile deoarece se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte forţa de muncă. Botoşănenii fie au plecat în străinătate, fie au preferat un loc de muncă într-o instituţie de stat unde salariul a devenit unul motivant şi se încasează la timp, comparativ cu mediul privat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA