22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Maxim iese la atac după ce PSD-iștii au făcut mișto din bustul lui Brătianu: „Dacă aș fi făcut bustul lui Dragnea…”

În urmă cu mai bine de jumătate de an, consilierul local Maricel Maxim a comandat și plătit realizarea bustului lui IC Brătianu, primul președinte al PNL. De atunci tot încearcă să amplaseze acest bust în parcul Junior dar pesediștii din Consiliul Local refuză.

Mai nou, cei de la PSD au descoperit că în documentația depusă la primărie apare Ion IC Brătianu, fiul lui IC Brătianu. A fost încă un motiv de a respinge proiectul.

„Comuniștii din Consiliul Local Botoșani nu înțeleg faptul că trebuie să ne respectăm personajele istoriei României. La ultima ședință de Consiliu Local nu am putut participa. Au apărut în presă foarte multe lucruri care nu sunt conforme cu realitatea, că am confundat personajele liberale. Personal am comandat și plătit realizarea bustului lui IC Brătianu, primul președinte al Partidului Național Liberal, născut la 1821 și decedat în 1891. Am folosit datele exacte și corecte pentru respectivul personaj. Am depus o documentație la primărie pentru emiterea certificatului de urbanism. Pot să vă pun la dispoziție și convenția pe care am avut-o cu domnul Dorel Constantinescu, sculptorul care a realizat bustul. Dumnealui se obligă să execute, la cererea mea, bustul IC Brătianu, în paranteză sunt data de naștere și data decesului pentru a nu se face confuzie, din ciment alb, cu praf de marmură, patinat cu pudră de bronz”, a explicat consilierul Maricel Maxim.

„În documentația tehnică  preliminară pentru obținerea certificatului de urbanism a apărut o eroare care a fost făcută de proiectant. La punctul 2 sunt trecute datele lui Ion IC Brătianu. Vorbim de o documentație preliminară. Colegii de la PSD ar fi trebuit să accepte montarea unui bust. Nimeni nu a susținut că este vorba de un alt personaj. Noi vorbim de un principiu. Cei de la PSD nu doresc montarea unui asemenea bust. Dacă aș fi făcut bustul lui Dragnea, nu mai conta dacă greșeam data nașterii. Ei nu respectă personalitățile istoriei României. Eroare provine de la proiectant”, a mai afirmat Maricel Maxim.

Consilierul local intenționează să repună pe ordinea de zi acest proiect și speră că până la urmă, cei de la PSD vor accepta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA