22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Maternitatea Botoșani devine spital COVID-19? Reacții dure ale medicilor și petiție online semnată de peste 3000 de oameni: “Vor să bage toate cazurile în BT?”

Zvonul că Maternitatea Botoșani ar urma să fie transformată într-un spital pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19 a stârnit multe comentarii pe rețelele de socializare și chiar s-a creat o petiție online. În doar câteva ore s-au strâns peste 3000 de semnături.

Informația că Secția de Obstetrică și Ginecologie va fi mutată la Dorohoi a apărut astăzi la prânz când Botoșaniul a fost vizitat de secretarul de stat Nelu Tătaru. Acesta a venit pentru a rezolva criza de la Suceava dar pentru că au apărut probleme și în Botoșani, s-a deplasat pentru a discuta cu reprezentanții DSP și cu șefii spitalului. La scurt timp au început să apară reacțiile cadrelor medicale. O reacție dură a avut Alin Atudoroae, medic la UPU Botoșani, care a postat următorul mesaj:

“Cine a hotarat sa mute maternitatea? Jur ca ma duc si ma leg lu lanturile de gard daca se intampla asta… Chiar am innebulit cu totiii? Care e logica? VATREBUIE UN SPITAL ASA MARE SA TRATATI CEI 7 BOLNAVI SUSPECTI DIN Botosani? Jos labele de pe Maternitate jeguri umane care sunteti voi!”.

Ulterior, medicul botoșănean a scris: “Au venit au dat o directiva si noi trebuie sa le facem lor jocurile…. Vor sa bage toate cazurile in BT? NU TREBUIE SA ACCEPTAM ASA CEVA! Va avertizez ca asta nu mai este o simpla postare. E #STRIGATDEDISPERARE”.

Mesajul postat de Alin Atudoroae nu a rămas fără ecou ci a urmat un val de comentarii. Majoritatea și-au exprimat indignarea față de posibilitatea transformării maternității în spital COVID-19.

În această seară, un medic de la Maternitatea Botoșani a reacționat tot pe facebook. “Deocamdata Ministerul Sanatatii a anuntat oficial lista a 10 spitale din tara care vor primi finantare si vor fi dotate pentru a trata pacientii bolnavi de covid 19. Botosaniul nu este inclus cu niciun spital. In zona nord-est a tarii sunt spitalele din Iasi si Suceava. Alte informatii sunt ipotetice. Mutarea maternități din Botosani este posibila doar pe hartie si in mintea politicienilor care doresc sa fie eroi in situatia actuala. Niciun spital din judetul Botosani nu poate suplini infrastructura necesara asistentei nou nascutilor cu aparatura existenta la noi . Nu cunosc cine a avut ideea mutarii la Spitalul Dorohoi. Nu cunosc cine a dat declaratia de presa pentru ca nu e semnata oficial de DSP. Nu avem pana acum nicio informare oficiala a ministerului, ceea ce inseamna ca cine a dat o asemenea declaratie se supune legii penale. La Spitalul Dorohoi nu se poate asigura asistenta medicala a nou nascutilor in aceleasi conditii ca in prezent la Maternitatea Botosani. Dupa anuntul Ministerului Sanatatii care a fixat spitalele destinate infectiilor cu covid 19 trebuie sa fie numai ideea unui politician local”, este mesajul postat de medicul Eugen Prăjinariu care a solicitat o anchetă în acest caz.

Cert este că în momentul de față nimeni nu are nicio reacție oficială când vine vorba de COVID-19 și de măsurile care iau.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA