23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Măsuri speciale în intersecţia morţii de la Orăşeni Deal. Şeful IPJ Botoşani: “Trebuie să facem ceva pentru că anul acesta avem deja trei morţi acolo”

accident oraseni (8)

In acest loc, in acest an trei persoane si-au pierdut viata, dupa ce masinile in care se aflau au fost implicate in accidente rutiere, iar reprezentantii autoritatii au tras un semnal de alarma si au spus ca trebuie luate masuri urgente.

Potrivit acestora in zona respectiva trebuie realizata o semnalizare mai buna pentru participantii la trafic.

„Este in debleu, si efectiv nu iti dai seama, sunt malurile foarte inalte acolo si nu se vede ca te apropii de intersectie. In plus ca, in momentul cand circuli dinspre Cristesti spre Oraseni, imediat dupa intersectie drumul este in panta foarte frumos marcat. Nu sesizezi intersectia sub nicio forma. Din punct de vedere al regulilor de circulatie are semnul STOP chiar acolo la intersectie, are pus si un semn de drum fara  prioritate, dar ele sunt tardive. De aceea, zic eu o presemnalizare la o distanta mai mare fata de intersectie  cat sa trezeasca pe sofer la realitate”,a declarat colonelul Radu Anton, seful ISU Botosani.

In plus, seful Politiei, Mihai Bunduc a afirmat ca saptamana aceasta, seful Politiei Rutiere impreuna cu directorul de la drumuri au fost in intersectia cu pricina pentru a lua cea mai buna solutie in vederea unei noi semnalizari.

„Vreau sa va informeze ca dupa accidentul care a avut loc, sambata, la Oraseni , marti seful Politiei Rutiere impreuna cu directorul de la Drumuri Judetene au fost personal la fata locului, urmand ca pana maine sa-mi prezinte un set de propuneri privind o noua gandire a semnalizarii, a presemnalizarii, poate punem niste benzi rezonatoare. Deci trebuie sa facem ceva pentru ca anul acesta  avem deja trei morti acolo din accidente rutiere”, a declarat Mihai Bunduc, seful IPJ Botosani.

Cel mai recent accident in intersectia de la Oraseni Deal, s-a produs  in urma sase zile o persoana a murit, iar alte trei au fost grav ranite dupa ce soferul unui Opel Astra,  inmatriculat in Hunedoara, care circula dinspre Cristesti spre Curtesti, nu a acordat prioritate unui microbuz care circula dinspre Botosani spre Vorona, cele doua autovehicule intrand in coliziune.

In aceeasi intersectie, alte doua persoane, sot si sotie, au murit in luna iunie, in urma unui accident similar.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA