28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

Măsuri dispuse la nivelul județului Botoșani pentru prevenirea unor situații de urgență

În contextul codurilor portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accentuată și inundații, prefectul Sorin Cornilă, a convocat, astăzi, membrii Comitetului Județean pentru Situații Urgență Botoșani cu responsabilități în gestionarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pentru adoptarea unor măsuri în vederea prevenirii apariției unor situații de urgență.

Potrivit meteorologilor, de astăzi, de la ora 10:00, până mâine, la ora 10:00, sunt prognozate averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25 …40 l/mp și izolat de peste 50 … 70 l/mp. Vântul va avea la rafală 70 …90 km/h.

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râurile Jijia, Prut, Siret și afluenții acestora și au instituit cod portocaliu pe râul Jijia, pânâ mâine, la ora 14:00 și cod Galben pe Jijia, Prut, Siret și afluenții acestora până mâine, la ora 16:00.

Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA