5.5 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

MĂSURĂ de carantinare a copiilor la intrarea în România, chiar dacă părinții sunt vaccinați împotriva COVID-19

Carantină pentru copii în cazul plecării în străinătate în zone cu risc epidemiologic, chiar dacă părinții sunt vaccinați împotriva COVID-19! Specialiștii în Sănătate publică au anunțat că în cazul copiilor care pleacă împreună cu părinții în concediu sau orice deplasare peste hotare va fi necesară o carantinare de 10 zile la revenirea în țară, pentru că, deocamdată, vaccinul nu poate fi făcut persoanelor mai mici de 16 ani.

Medicii au explicat marți de ce carantina sau izolarea rămâne în vigoare în cazul familiilor cu copii care pleacă în concediu, chiar dacă părinții sunt vaccinați împotriva COVID-19. Copiii, care nu pot fi vaccinați, sunt principali transmițători ai coronavirusului, astfel că la revenirea în țară din străinătate vor sta în carantină timp de 10 zile.

Se știe că în cazul persoanelor de peste 16 ani vaccinate împotriva COVID-19, cu ambele doze, după cel puțin 10 zile de la rapel nu va mai fi obligatorie intrarea în carantină sau izolare la întoarcerea în țară din străinătate.

Totuși, carantina rămâne valabilă în cazul copiilor. Astfel, dacă alături de adulți vor fi și copii care vor pleca în străinătate, la revenirea în țară aceștia vor fi plasați în carantină, astfel că unul dintre părinți va sta cu acesta pe durata izolării.

„Depinde de situația epidemiologică a regiunii în care călătoresc familiile cu copii. Dacă o familie călătorește într-o țară cu o incidență ridicată a COVID-19, la intoarcerea in România, copilul prezintă riscul de a raspândi boala, este un vector, de aceea el trebuie ținut in carantină timp de 10 zile, și unul dintre parinti trebuie sa stea cu copilul”, a explicat, marți, medicul Florentina Furtunescu, de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Cite;te mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA