10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă, în municipiul Botoșani

Municipiul Botoșani a depășit de câteva zile pragul de 6 infectați la mia de locuitori iar masca devine de protecție obligatorie, atât în spațiile închise cât și pe stradă.

Potrivit ANTENA3, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, și cel de Interne, Lucian Bode, au semnat, miercuri, Ordinul nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Astfel, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

De la măsură fac excepţie persoanele care fac activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”, a anunțat, astăzi, Ministerul Sănătăţii.

Documentul se va publica miercuri în Monitorul Oficial al României.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA