-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Marți începe recensământul la domiciliu, după 2 luni și jumătate de autorecenzare

După 2 luni și jumătate în care românii au avut posibilitatea să se autorecenzeze, azi începe recensământul prin chestionar, care se face de către persoane desemnate, care merg din ușă în ușă. Cu această ocazie, este reînnoită atenționare privind falșii recenzori care ar putea profita de situație în scopuri infracționale.

Autorecenzarea s-a încheiat vineri, la miezul nopții. Neoficial, la încheierea procesului au fost depuse peste 1,7 milioane de chestionare online.

De marți, odată cu debutul celei de-a 2-a etape, cea de recenzare față în față, 20.000 de recenzori vor colecta datele celor care nu s-au autorecenzat online.

Odată cu debutul etapei de interviu față în față, este reînnoită atenționare privind falșii recenzori care ar putea profita de situație fie pentru a se folosi, în scopuri infracționale, de datele personale, fie pentru a fura din locuințe.  Primul indiciu că persoana care vă cere datele ar putea să nu fie recenzor este lipsa tabletei. Formularele nu se completează cu pixul, ci pe tabletă.

Avocatul Adrian Cuculis a explicat și el care sunt riscurile dacă transmiteți datele personale unor falși recenzori.
Răspunsul este : împrumuturi rapide cu dobânzi halucinante.
Recenzorul închipuit vă poate cere cartea de identitate, îi face poza și în cel mult o săptămână sunteți bun de plată, așa că ATENȚIE cui îi dați buletinul.
Încă un aspect important: s-au întețit tâlhăriile și furturile, așa că iarăși, atenție pe cine primiți la ușa.
Conform legii, recenzorul are obligația să aibă și să prezinte in acest sens, legitimație de munca, a explicat avocatul Cuculis.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA