33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Marius Croitoru: „Nu mi se pare normal ca unii jucători neplătiţi de opt-zece luni, să nu-şi ia banii, să intre clubul în insolvenţă. În schimb, aduci alţii şi îi plăteşti cu zeci de mii de euro”

fc botosani-astra croitoru

În fotbalul românesc, problemele sunt din ce în ce mai mari iar dacă nu se vor lua măsuri în perioada imediat următoare, situaţia va deveni critică. Mijlocaşul Marius Croitoru este unul dintre puţinii fotbalişti care au curajul să vorbească şi explice ceea ce se întâmplă de fapt în fotbalul românesc şi cum sunt trataţi fotbaliştii de către patroni.

 

El susţine că sunt jucători care nu şi-au luat banii de opt-zece luni, au câştigat litigiile dar între timp cluburile au intrat în insolvenţă. Acei jucători nu şi-au primit banii dar în schimb, cluburile respective au adus alţi fotbalişti care sunt plătiţi cu contracte foarte mari.

„Nu suntem atât de puternici. În România nu au fost şi nici nu o să fie jucători cu personalitate. Este foarte greu să fii jucător cu personalitate, să ţii capul sus în faţa patronului pentru că sunt jucători care trăiesc exclusiv din fotbal şi sunt supuşi compromisurilor. Dacă eşti neplătit de cinci luni iar patronul vine şi îţi dă banii ţie şi la alţi trei-patru din vestiar, ca să nu vorbeşti, nu ai ce să faci. Să nu credeţi că nu sunt cluburi în insolvenţă unde jucătorii îşi iau banii. Noi vorbim între noi. Nu mi se pare normal ca unii jucători neplătiţi de opt-zece luni, să nu-şi ia banii, să intre clubul în insolvenţă. În schimb, aduci alţii şi îi plăteşti cu zeci de mii de euro iar cei cu restanţe să-şi ia doar 10%. Este o mare hoţie. Îţi baţi joc de un fotbalist care are familie”, a spus Marius Croitoru.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA