26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Marius Croitoru: „Dacă eşti în insolvenţă, te duci în liga a III-a, te reorganizezi. Trebuie să existe o lege şi în fotbalul românesc”

fc bt croitoru, grozavu, hadnagy

Mijlocaşul echipei FC Botoşani consideră că este anormal ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în fotbalul românesc în ceea ce priveşte insolvenţa. El susţine că echipele care se confruntă cu probleme financiare, ar trebui retrogradate în liga a III-a unde costurile sunt mult mai mici şi au posibilitatea să se reorganizeze.

Marius Croitoru susţine că finalul sezonului vor apărea foarte multe discuţii. El consideră că echipele aflate în insolvenţă şi care nu au dreptul de a participa în cupele europene, nu vor mai fi foarte interesate de punctele puse în joc. De această situaţie vor profita unele echipe care se luptă pentru menţinereaîn liga I.

„Din punctul meu de vedere, este o mare nedreptate care se face. Nu mi se pare normal ca o echipă care se află în insolvenţă să joace meciuri decisive, ştiind că nu au nicio şansă să se ducă în cupele europene. Au meciuri decisive cu echipe care se bat pentru evitarea retrogradării. Se lasă loc la intepretări. În afară, dacă eşti în insolvenţă, te duci în liga a III-a, te reorganizezi… Trebuie să existe o lege şi în fotbalul românesc. Atâta timp cât oferi posibilitatea la interpretări, nu mi se pare un campionat OK”, a spus Marius Croitoru.

Cât priveşte modificarea sistemului competiţional, începând din următoarea ediţie de campiona, Marius Croitoru spune că este o anomalie.

„Cine va fi în play-off? O să ajungi să te bani la retrogradare şi să joci în UEFA. Dacă echipele care sunt în insolvenţă se vor califica sportiv în play-off, o să ajungă să joace în cupele europene o echipă care se bate la retrogradare. Este o anomalie a fotbalului românesc. S-au schimbat preşedinţi… Nimic nu se întâmplă în România”, a adăugat mijlocaşul botoşănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA