-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Marius Budăi: “Stă în puterea noastră să schimbăm viața persoanelor cu dizabilități”

Astăzi este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, consacrată de Organizația Națiunilor Unite pentru a conștientiza drepturile lor în toate sferele societății, precum și realitatea și dificultățile pe care le întâmpină zilnic.

Profit de această zi pentru a vă reaminti tuturor că stă în puterea noastră să schimbăm viața persoanelor cu dizabilități, că prin implicarea fiecăruia dintre noi, în comunitățile din care facem parte, putem face diferența pentru a construi o societate mai incluzivă.

Creșterea participării sociale a persoanelor cu dizabilități este o prioritate și în perioada următoare vor fi luate măsuri concrete în sprijinul acestora.

Cred cu tărie că, dacă sunt susținute, persoanele cu dizabilități pot să se dezvolte în toate sferele vieții, iar domeniul muncii nu face excepție. Contextul economic actual și deficitul de forță de muncă pot fi privite și ca o oportunitate de a reaminti oamenilor că angajarea lucrătorilor cu dizabilități este în beneficiul tuturor, companii, angajați și comunități.

Incluziunea dizabilității înseamnă de fapt respectarea drepturilor omului, dezvoltare durabilă și o investiție în viitorul nostru comun.

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA