2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Marius Budăi, deputat PSD „După primele șapte luni ale anului avem venituri bugetare mai mari și creșteri semnificative de salarii în educație și sănătate, contrar declarațiilor negative ale Opoziției”

COMUNICAT. Parlamentarul social democrat Marius Budăi președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a anunțat astăzi că în urma analizării execuției bugetare pe primele șapte luni ale anului, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13,9% în termeni nominali, față de aceeași perioadă a anului anterior, și cu 9,4% în termeni reali.

Nu sunt probleme cu banii. Guvernul a încasat mai mulți bani decât a fost programat în Buget, deci poate acoperi fără probleme plata salariilor și a pensiilor. Cheltuielile de personal, determinate de majorările salariale din învățământ și sănătate, au crescut cu 25,1% și reprezintă, în fapt, o investiție pe termen lung în capitalul uman, care în opinia mea este cea mai bună alocare de fonduri pe care o poate face statul. Este prima dată când salariile în două domenii de importanță națională sunt majorate semnificativ, iar cele din sănătate au ajuns să fie comparabile cu cele din străinătate”, a declarat Marius Budăi.

Comparativ cu creșterea economică de 4,2% pe primul semestru, majorarea veniturilor bugetare este de peste două ori mai mare, fapt care atestă trendul ascendent atât în privința colectării cât și a resurselor consistente pe care economia le generează și în temeiul cărora se constituie și veniturile statului.

Investițiile au fost de 10,9 miliarde de lei, cu 30% mai mari ca anul trecut.

În ciuda criticilor venite din partea președintelui Klaus Iohannis și partidelor din Opoziție, românii trebuie să știe că sunt bani suficienți la bugetul de stat și anul acesta și la anul, așa cum a fost și în 2017. Mai presus de toate, există o certitudine și anume că de fiecare dată cu PSD la guvernare, nivelul de trai al românilor s-a îmbunătățit. În schimb, de fiecare dată când adversarii noștri au fost la guvernare, România a fost în declin economic, salariile și pensiile au fost diminuate, iar puterea de cumpărare a scăzut”, a subliniat parlamentarul PSD.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA