Mari probleme pe drumul judeţean Botoşani-Roma-Nicşeni. “Sunt cinci tronsoane cu alunecări de teren”

0
838

Drum Botosani - Roma (10)

Potrivit cifrelor oficiale, drumul Botoşani – Roma – Nicşeni este unul dintre cele mai tranzitate drumuri judeţene dar în acelaşi timp este şi unul din cele mai proaste. Din cauza alunecărilor de teren, costurile de modernizare sunt uriaşe, singura soluţie fiind accesarea unui proiect cu finanţare europeană.

Cristian Achiţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, susţine că pe acest drum sunt numai puţin de cinci zone cu alunecări de teren şi că sumele necesare depăşesc cu mult standardul de cost prevăzut pentru un astfel de drum.

“Încercăm să tratăm foarte serios problema drumului spre Roma. Problema este că pe acest drum sunt cinci tronsoane cu alunecări de teren. Am transmis la nivel de guvern şi am solicitat un program naţional pentru consolidări. În cazul alunecărilor de teren, intervenţia este extrem de complicată, scumpă şi nu se va încadra într-un standard de cost. Nu am cum să mă încadrez în 300.000 de euro. Trebuie o chestiune specială pentru partea de consolidări”, a precizat Cristian Achiţei.

Până când se vor găsi fondurile necesare unei intervenţii serioase, reprezentanţii DJDP vor interveni astfel încât să se asigure un trafic rutier cât de cât normal.

“Porţiunea de la Cişmea până la intersecţia spre Costeşti este vălurită complet. Vom încerca să venim cu profilare cu mixtură asfaltică dar nu e o lucrare care să spun că va dura zece ani. Pregătim documentaţii serioase pentru lucrări de drenaje, podeţe, ca să eliminăm apa din platform drumului dar să vedem cum vom reuşi să finanţăm. De asemenea, în intravilanul satului Roma sunt două-trei zone cu alunecări de teren. La ieşirea din Roma spre Nicşeni se circulă ca pe valurile Dunării. La fel, la ieşirea din Nicşeni spre Dorobanţi. Drumul judeţean 296 este un drum extrem de traficat şi îl avem în vedere cu prioritate pentru consolidare şi modernizare. Important este să găsim soluţii de finanţare. Vom interveni pentru a putea asigura o circulaţie fluentă şi să vedem cum reuşim să facem un covor asfaltic în satul Dorobanţi”, a adăugat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.