Mari probleme descoperite la Parcul de agrement Cornişa. Şanse mici să fie deschis în acest an

0
617

parc agrement cornisa

Botoşănenii nu vor beneficia de Parcul de Agrement Cornişa nici în această vară. Teoretic, astăzi trebuia să fie finalizat iar în zilele următoare porţile să fie deschise celor amatori de distraţie. Practic, lucrările nu sunt finalizate iar şanse ca acest parc să fie deschis în 2016 devin tot mai mici.

Noul primar al municipiului Botoşani a făcut o primă vizită în Parcul de Agrement Cornişa iar lucrurile nu stau nici pe departe aşa cum erau prezentate de Ovidiu Portariuc. În timpul campaniei electorale, fostul edil a umplut oraşul cu afişe prin care ne anunţa că a terminat Proiectul Cornişa. Era doar o păcăleală pentru că la Cornişa mai sunt multe lucruri de făcut până în momentul în care poate fi deschis publicului.

“Ar fi trebuit să tăiem panglica la Cornişa. Este un lucru pe care l-am anticipat, pentru că nu am fost până săptămâna trecută deoarece n-am avut acces în Cornişa.  Dacă ne ajută şi Divinitatea, poate să sperăm că în două-trei luni  putem finaliza. La Cornişa problemele sunt deosebite, am avut o vizită, m-am întâlnit cu constructorii, încercăm să finalizăm cât mai repede. Parcul de Agrement Cornişa în momentul de faţă nu are alimentare cu energie electrică. Ce înseamnă asta? Că este o licitaţie făcută pe la E.ON şi urmează să vină un constructor, care este o firmă de prin Constanţa care se va apuca să facă aceste lucrări. Parcul de Agrement Cornişa nu are canalizare. Asta însemnă că trebuie o proiectare, soluţie, proiect, licitaţie, stabilirea constructorului şi abia în final executarea lucrării. La Cornişa nu avem unde să deversăm apele pluviale. La Cornişa nu avem acces. La Cornişa în momentul de faţă, lucrări cu întârziere mare sunt cele de la patinoar, la Cornişa heleşteul din care pleacă caiacele pentru râul de rafting nu este finalizat, pompele nu sunt montate la râul de rafting, acolo sunt lucrări de o mare anvergura, la Cornişa au apărut probleme în urma ploilor, probleme care ne afectează partea de plajă a bazinului exterior şi acolo am contractat o expertizăşi vin nişte profesori universitari să ne spună ce măsuri să luăm”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.