MAREA BĂTĂLIE pe primari. Ţurcanu spune că nu pleacă niciun primar liberal. Portariuc anunţă 14-15 primari noi în PSD

0
303

ponta primari prefectura (3)

PNL şi PSD se luptă pentru a avea cât mai mulţi primari înaintea alegerilor prezidenţiale. Liderii PNL susţin că niciun primar liberal nu va trece la PSD în timp ce social democraţii spun că sunt 14-15 primari care şi-au anunţat deja intenţia de a schimba partidul.

„Liberalii sunt liberali şi stau liniştiţi. Eu sunt voinicuţ şi stau în spatele meu. De la PNL nu pleacă niciunul. Primarul de la Mihăileni este un om echilibrat, un om serios, înţelege că Iohannis va câştiga preşedinţia României”, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele PNL Botoşani.

În schimb, social democraţii se laudă că deja au racolat şase primari şi că mai urmează încă opt-nouă. Ovidiu Portariuc a lăsat să se înţeleagă faptul că aceşti primari trec la PSD din cauza lui Florin Ţurcanu şi nu că ar crede în doctrina social democrată.

„În ultimele zile, primarii din judeţ încep să vină spre Partidul Social Democrat. Până în prezent, 14-15 primari şi-au manifestat intenţia de a trece în PSD. Astăzi sunt şase care au semnat. Sunt oameni care fac administraţie de multă vreme şi care nu mai tolerează dictatura Ţurcanu sau dictatura incompetenţei. Vor să fie respectaţi, ascultaţi. Şi-au dat seama ce fel de politică se face la Consiliul Judeţean, şi-au dat seama că doar rudele şi prietenii sunt numiţi pe funcţii de execuţie iar decizia este în mâna a 4-5 oameni. Am văzut ameninţări aproape disperate. Un preşedinte de Consiliu Judeţean, fără primari nu mai reprezintă pe nimeni”, a afirmat Ovidiu Portariuc, preşedinte executiv al PSD Botoşani.