2.8 C
Botoșani
vineri, 3 februarie 2023

Marcel CIOLACU: „Nu se introduce nicio taxă nouă și nu se mărește vreo taxă”

Guvernul pregătește noi măsuri fiscale. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a oferit noi informații pe marginea acestui subiect joi, 19 mai. 

În prezent, încasările bugetului de stat sunt la 27% din PIB, în timp ce cheltuielile sunt la 40%. Tocmai din acest motiv, Guvernul plănuiește o serie de modificări în sistemul de taxare.

Președintele Camerei Deputaților a fost destul de discret în declarații, însă a anunțat că proprietarii de imobile scumpe vor trebui să plătească mai mulți bani la stat.

„Nu se introduce nicio taxă nouă și nu se mărește (n.r. – vreo taxă, momentan). Cine a spus acest lucru? Ați văzut la știri, la TV? Am zis eu acest lucru? Eu nu vă pot explica ceva ce nu am spus eu. Eu vă spun după ce ministrul de Finanțe vine și face o prezentare, categoric (…)”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a declarat că proprietarii de imobile scumpe trebuie să se pregătească pentru noul context socio-economic.

„Este vorba despre imobilele (n.r. – clasificate) în funcție de valoare, nu de număr (…) Aceste propuneri se fac cu experți internationați în domeniul financiar”, a mai punctat Ciolacu.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA