23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Marcel Ciolacu a dat detalii despre ajutorul de 700 de lei de care vor beneficia pensionarii cu pensii mai mici de 2.000 de lei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat detalii, marţi, în direct la România TV, despre pachetul economico-social prin care coaliţia va veni în sprijinul românilor cu venituri mici.

„Toate măsurile vor fi de la 1 iulie. S-a venit şi pachetul pentru amânarea ratelor la bănci. Era de aşteptat acest lucru. Românii vor decide dacă au nevoie de acest instrument sau nu. În acest moment, încep discuțiile între sistemul bancar şi ministrul de Finanţe şi BNR. A existat o discuţie prealabilă între ministrul de Finanţe şi băncile din România. Era de aşteptat o astfel de măsură.

E un lucru cât se poate normal şi o nevoie pentru români în această perioadă, ţinând cont de inflaţie şi de scumpiri”, a declarat preşedintele PSD, la România TV.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre modul în care vor fi acordate ajutoarele pentru cei aproape 3,3 milioane de pensionari.

„Trebuie să ajutăm categoria cu veniturile cele mai mici în această perioadă. În luna ianuarie s-a venit pentru veniturile. S-a venit cu un ajutor pentru pensiile până în 1.600 de lei. Acum s-a venit pentru pensiile până în 2.000 de lei”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here































ULTIMA ORA