12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Marcel Boloș: „Cardurile pentru plata facturilor la energie vor putea fi plătite și online”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, că de miercuri, începe programul de distribuire a tichetelor pentru plata facturilor la energie. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a spus la rândul lui că, dacă se va aproba ordonanţa de urgenţă, plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie, relatează News.ro.

„Începând de mâine, începe programul de distribuire a tichetelor pentru plata facturilor la energie. Aş dori să subliniez că astăzi avem o OUG prin care asigurăm implementarea sistemului de plăţi electronice”, a spus premierul Ciucă în deschiderea şedinţei de Guvern.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a arătat că, urmare a observaţiilor şi a sugestiilor primite odată cu ordonanţa 166, a venit solicitarea ca plăţile să fie făcute în platforma electronică şi sistemul informatic disponibil pentru implementarea mecanismului.

„Practic, dacă se va aproba ordonanţa de urgenţă, plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie, va fi o aplicaţie informatică simplă care va presupune încărcarea în platformă a documentelor necesare plăţilor, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare a datoriei faţă de furnizorul de energie şi în acest fel răspundem la toate solicitările, având trei posibilităţi de efectuare a acestor plăţi, respectiv cea prin oficiile poştale, cea prin apelare direct la poştaşi şi sperăm ca, după şedinţa de astăzi, să avem şi forma aceasta aprobată de plăţi electronice”, a declarat Boloş.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA