0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Managerul unei companii din Botoșani: Constatăm că avem investiții dar nu o să mai aibă cine face aceste investiții

Primăriile din județul Botoșani scot săptămânal la licitații diverse lucrări dar în multe cazuri nu se prezintă nicio firmă. Reprezentanții companiilor spun că nu mai au cu cine lucra și că proiectele prin Programul Național de Dezvoltare Locală nu sunt sunt foarte accesibile.

Viorel Iliuță, managerul companiei Elsaco și totodată președintele Organizației Municipale PNL Botoșani, susține că în momentul de față mediul de afaceri se confruntă cu o criză a forței de muncă.

„La nivelul administrațiilor publice locale se organizează tot felul de licitații pentru lucrări. Nu se mai prezintă nimeni. De ce? Firmele au pierdut o groază de angajați. Unii au plecat afară. Politica guvernului conduce la imposibilitatea firmelor de a-și păstra angajații. La doi-trei ani după ce trebuia să avem un exercițiu financiar al Uniunii Europene, noi încă nu am început Programul Operațional Infrastructură Mare. Programele PNDL2 și 3 nu sunt programe cu finanțare și avans. Firmele trebuie să aducă bani de acasă sau să împrumute bani de acasă. Este un aspect care conduce la imposibilitatea multor firme de a se prezenta la aceste licitații. O să constatăm că avem investiții dar nu o să mai aibă cine face aceste investiții. Este o problemă foarte serioasă”, a declarat Viorel Iliuță.

Primarii care au reușit să semneze contractele de finanțare au ajuns la disperare deoarece nu se prezintă nicio firmă la licitații și nu pot demara investițiile.

„Avem licitații la a patra repetare. Nu s-a prezentat niciun constructor. Este îngrijorător. Numărul firmelor din județul Botoșani se diminuează drastic. Nimic nu mai este transparent, măsurile se iau într-un birou din minister și sunt din ce în ce mai proaste. Toate măsurile fiscale se iau prin ordonanță de guvern iar toți agenții economici sunt într-o stare de haos continuu și nu știu care mai sunt legile după care funcționează”, a afirmat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA