23 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Managerul Spitalului Județean a găsit explicația pentru infectarea personalului medical: „Nerespectarea utilizării echipamentului e protecție”

Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean Botoșani, a vorbit despre cadrele medicale infectate și despre cauza infectării cu virusul Covid-19.

“Cele mai multe cadre infectate sunt în blocul central Marchian care are în jur de 700 de paturi. Sunt contaminați destul de mulți angajați. mulți dintre ei au fost contaminați din comunitate șu nu neapărat de la locul de muncă. Toți sunt sub urmărire chiar dacă sunt la domiciliu sau internați. Formele de boală sunt ușoare sau medii. Majoritatea sunt asimtomatici”, a spus Livia Mihalache la BZI LIVE.

Întrebată despre cauza infectării unui număr mare cadre medicale, Livia Mihalache a răspuns: “De multe ori nerespectarea utilizării echipamentului e protecție. Noi am făcut eforturi foarte mari să avem de la început protocoale de management, personalul a fost instruit pentru folosirea corectă a echipamentului. Acum ține și de fiecare angajat, să respecte aceste reguli”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA