20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Mașinile românilor înmatriculate în Bulgaria, la un pas să fie confiscate chiar de bulgari

News O veste extrem de proastă pentru românii cu mașini înmatriculate în Bulgaria, pe numele unor cetățeni bulgari, vine din partea presei de la sud de Dunăre, scrie Hotnews, citând agenția de presă Agerpres. Mașinile în cauză ar putea fi confiscate la intrarea în Bulgaria, ca urmare a unui amplu proces demarat de autoritățile bulgare.

Motivul este dat de faptul că persoanele care dețin, în acte, mașinile pe care românii le-au cumpărat și apoi le-au înmatriculat cu numere de Bulgaria, sunt de fapt persoane fără venituri, șomeri. Faptul că dețin în proprietate zeci, poate sute de mașini le schimbă statutul și, în același timp îi transformă în evazioniști, deparece nu au declarat și plătit impozit pe veniturile cu care au cumpărat mașinile respective. Pentru a recupera impozitele datorate, autoritățile bulgare vor să confiște averea acelor proprietari fictivi, adică exact mașinile. Românii sunt obligați să meargă cu aceste vehicule în Bulgaria pentru a-și face inspecțiile obligatorii, de exemplu, dar și pentru a plăti taxele aferente sau să-și reînnoiască procurile pe baza cărora circulă pe șoselele din România.

Potrivit cotidianului Monitor, care apare la Sofia,este vorba despre un număr de până la 35.000 de mașini care ar putea să fie confiscate.

Potrivit sursei citate, recordul este deținut de un tânăr din Ruse care este proprietarul în acte a 712 vehicule. Alte 10 persoane dețin între 200 și 300 de automobile cumpărate și conduse în realitate de cetățeni români.

Românii își înmatriculează autoturismele în Bulgaria pentru a evita plata taxei de înmatriculare din România (devenită din acest an timbru de mediu). După cum arată ultimele statistici furnizate de Poliția Rutieră, există aproximativ 20.000 de vehicule înmatriculate în Bulgaria deținute și utilizate de români.

Sursa: Autobis.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA