-2.8 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Mai multe televiziuni din Rusia, atacate de hackeri. Anonymous: „Bună dimineața, Moscova!”

Hackerii au piratat programele unor operatori de televiziune cu plată, a declarat Asociația Națională a Radiodifuzorilor din Rusia, într-un comunicat, scrie Interfax.

„Ghidurile electronice de programe ale unor operatori de televiziune cu plată au fost piratate. Este posibil ca Service-TV, care transmite EPG către operatorii de televiziune cu plată, să fi fost piratat”, a spus canalul de Telegram al Asociației Naționale a Radiodifuzorilor din Rusia într-un mesaj.

Potrivit unor relatări, ar fi vorba despre operatorii MTS, NTV+, Rostelecom și Wink. EPG este un ghid de program text pentru ziua respectivă, specificat în mesaj.

De luni dimineață, pe rețelele de socializare s-a raportat că programele operatorilor de televiziune cu plată au fost piratate în cazul utilizatorilor din diverse regiuni ale Federației Ruse, începând din Orientul Îndepărtat.

Anonymous: Bună dimineața, Moscova!

În urmă cu câteva ore hackerii de la Anonymous au publicat pe contul lor de Twitter o filmare în care se arată piratarea mai multor posturi de televiziune de stat din Rusia. Printre acestea se numără: Pervîi Kanal, Piatîi Kanal, Russia-1, NTV, Karuseli, Kultura și Russia-24. Aceștia au afișat mesaje anti-război pe aceste posturi de televiziune.

„Pe mâinile voastre este sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii uciși. Televiziunea și puterea vă mint că nu e război”, a fost mesajul afișat rușilor pe aceste posturi TV.

Mesajele erau programate la mai multe ore. În video se poate observa că hackerii au programat ca mesajul anti-război să apară la aceste televiziuni și la ora 10:00, momentul în care a început parada de 9 mai organizată în Piața Roșie, la care a fost prezent și Vladimir Putin.

„Buna dimineața, Moscova. Bună dimineața, Odesa„”, au scris hackerii Anonymous în descrierea videoului.

Sursa: dcnews.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA