-0.6 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Mai multe piețe din județul Botoșani rămân deschise

Majoritatea piețelor agroalimentare din județul Botoșani vor funcționa în continuare. Majoritatea primarilor au decis să se implice și să găsească soluții astfel încât producătorii autohtoni să aibă acces în continuare iar cumpărătorii să-și achiziționeze produsele necesare.

“La Ștefănești piața rămâne deschisă. Toate produsele vor fi comercializate la tarabele exterioare, în aer liber. Îndemn toți cetățenii să respecte cu strictețe măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului. Aceste măsuri sunt absolut necesare pentru prevenirea răspândirii virusului și trebuie respectate de către noi toți, pentru siguranța și sănătatea tuturor”, este mesajul transmis de Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.

“Piețele agroalimentare din localitate, atât cea din ansamblul de locuințe, cât și cea din ziua de duminică rămân deschise în această perioadă. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor se pot amenaja noi puncte de comerț acolo unde este necesar. Mulțumim cetățenilor din Flămânzi, pentru responsabilitatea și spiritul civic de care dau dovadă prin purtarea măștii și respectarea regulilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Acest fapt a făcut ca în localitatea noastră să existe puține cazuri în raport cu alte localități din țară”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Autoritățile județene au recomandat o serie de măsuri primăriilor și instituțiilor care au în administrare piețele:

-unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, autoritățile locale se vor organiza pentru a le deschide

-unde nu se pot deschide, autoritățile locale vor scoate mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor.

-în cazurile in care nu există nici această posibilitate se vor organiza Piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente!

“Acestea sunt soluții pe care primarii sunt obligați să le pună de îndată în practică pentru protejarea producătorilor autohtoni în contextul închiderii temporare a pieţelor care nu sunt în aer liber. Ne preocupă ca producătorii locali să îşi poată vinde produsele, iar oamenii să le poată cumpăra în continuare”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Mâine, la ora 11.00, va avea loc, la Prefectură, o ședință cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comerțului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare UAT.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA