12.9 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Luni începe simularea pentru Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale.

Simularea pentru Evaluarea Națională are loc în perioada 20-22 martie 2023, iar cea pentru Bacalaureat între 27-30 martie 2023. Probele încep la ora 9, dar accesul în sală e permis de la ora 8.30. Luni, elevii de clasa a VIII-a susțin simularea la limba și literatura română, proba scrisă.

Ministerul Educației a publicat joi, ghidul simulării examenelor naționale. Primele, pentru elevii de clasa a VIII-a încep luni, 20 martie, proba la limba și literatura română, proba scrisă.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele terminale de liceu) –din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Citește mai mult pe G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA