0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Luni încep lucrările pe străzile Vâlcele, Izvoarelor, Zimbrului și în cvartalul 1

La începutul săptămânii viitoare vor demara lucrările pe cele zece străzi din cvartalul 1. Este vorba de: Al. Humulești, str. Tunari, str. Ion Creangă, str. Al. Cel Bun, str. A. T. Laurian, str. Grăniceri, str. P. Maior, str. Furtunei, str. V. Conta și str. Baciului.  

Primăria municipiului Botoșani a obținut o finanțare de 16,8 milioane lei, prin Programul Anghel Saligny, pentru modernizarea celor zece străzi, a fost organizată licitația și a fost desemnată firma care va executa lucrările.

„Luni începem șantierul pe cvartalul 1. Avem contract de finanțare, licitația este finalizată și începem lucrările. Constructorul mi-a transmis că va finaliza anul acesta deși perioada contractuală este mai lungă. Am terminat cu clarificările și în aceste zile așteptăm semnarea contractului de finanțare pentru cvartalul 2.

Tot luni încep lucrările pe cele trei străzi care vor fi asfaltate cu fonduri europene. Este vorba de Vâlcele, Izvoarelor și Zimbrului. Am vorbit cu constructorul, se mobilizează cu prefabricatele, face lucrările care se pot realiza acum. Vom îndrepta și drumul pentru că se circulă foarte greu. Lucrările vor fi finalizate în zece luni. Până la sfârșitul anului vom avea asfalt pe cele trei străzi. Cred că asfaltăm mai mult de 20 de kilometri în acest an. Am pornit demersurile și pentru cvartalul trei. Vorbim de străzile mai jos de Împărat Traian. Nu știu dacă încep anul acesta lucrările și pe cvartalul trei”, a spus Cosmin Andrei care a mai precizat că în acest an mai vrea să asfalteze câteva străzi din municipiu.

“Strada Nicolae Sofian este pregătită pentru asfaltare. Termenul este de trei luni dar strada este deja pregătită pentru asfaltare. Se lucrează acum la rigole. Strada Nicolae Sofian face parte din cele trei străzi pe care le facem din buget local. Nicolae Sofian, Smârdan și Miron Costin. Așteptăm pornirea stațiilor de asfalt pentru a turna stratul de asfalt pe străzile Nicolae Sofian și Smârdan. Pentru strada Miron Costin am emis ordinul de începere a lucrărilor și probabil săptămâna viitoare vor intra în șantier”, a mai spus primarul municipiului.

Pe lista reprezentanților primăriei pentru 2023, mai sunt străzile Poșta Veche, Hatman Arbore, Humăriei și Ștefăniță Vodă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA