16.6 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Lucrările la Vama Racovăţ au fost amânate din nou. Constructorul nu a mai venit

vama racovat

În cursul zilei de luni, lucrările la Vama Racovăţ trebuiau reluate şi toată lumea dădea garanţii că acest lucru se va întâmpla. Deşi sunt bani alocaţi pentru continuarea investiţiei, constructorul nu a mai venit pentru continuarea lucrărilor.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla spune că a mobilizat mai mulţi tineri şi a mers pentru a curăţa zona şi pentru a pregăti terenului astfel încât să existe toate condiţiile ca din această săptămână să înceapă lucrările. Surpriza a venit din partea constructorului care nu şi-a făcut apariţia prin zonă.

„Autorităţile statului şi-au făcut treaba dar firma nu a mai venit. Eu am fost atât luni cât şi marţi la Racovăţ dar nu am văzut pe nimeni de la firma din Bacău care ar trebui să lucreze. Poate lucrează în noctună şi nu îi vedem noi. Directorul regionalei ANAF a venit săptămânal la Racovăţ şi s-a arătat preocupat de această investiţie, a anunţat de mai multe ori că sunt banii pentru terminarea lucrării. Noi am mers cu voluntari şi am curăţat vreo două hectare de teren. Vegetaţia era de doi metri şi nu se putea intra. Am pregătit totul în aşa fel încât firma să aibă toate condiţiile pentru a începe de luni lucrările. Nu înţeleg de ce nu au mai venit”, a spus Dumitru Chelariu.

Primarul comunei Pomârla spune că investiţia este realizată în proporţie de circa 70% şi că orice firmă de apartament are capacitatea de a termina lucrările.

„Orice firmă de construcţii, chiar şi una de apartament, poate termina această lucrare. Şi eu cu oamenii de la ajutor social pot executa ceea ce a mai rămas la Vama Racovăţ. Este o lucrare simplă. În mod normal, în maxim două luni, investiţia trebuie finalizată. Ar trebui să existe mai mare atenţie atunci când se atribuie o lucrare. Până acum, cei din alte judeţe ne-au dat doar bătăi de cap şi nu şi-au dat interesul pentru a face lucrări de calitate şi nici nu le-au realizat în termenul stabilit”, a adăugat primarul comunei Pomârla.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA