3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Lucrările la Piaţa Viilor se vor finaliza abia prin vară şi vor costa mai mult. Arhitectul şef al primăriei: „Cineva s-a gândit că funcţionează mai bine în felul ăsta decât altfel”

piata viilor santier4

Lucrările la Piaţa Viilor din municipiul Botoşani ar fi trebuit să se finalizeze în această lună iar această piaţă trebuia să fie funcţională în prezent. S-au făcut tot felul de modificări la proiect, constructorul nu are experienţă în astfel de lucrări iar piaţa arată ca după război la mai bine de cinci luni de la demararea investiţiei.

La un moment dat s-a vehiculat că vina ar aparţine angajaţilor primăriei care nu au solicitat un aviz de la DSV. Primarul Ovidiu Portariuc anunţa că va face o anchetă şi îi va trage la răspundere pe cei care au greşit. Arhitectul şef al primăriei consideră că modificările la proiect s-au făcut doar pentru că o anumită persoană a avut o anumită părere şi nu că ar fi fost necesare. În schimb, modificările făcute ar putea însemna o creştere a valorii investiţiei.

„Am căutat să văd despre ce e vorba. Probabil că la investiţia asta, condiţiile iniţiale în care trebuia executată lucrarea asta, nu au fost considerate suficiente pentru o bună funcţionare. S-au introdus nişte condiţii suplimentare. A fost invocat lipsa cerinţei unui aviz de la Direcţia Sanitar Veterinară. În Piaţa Viilor există un spaţiu foarte mic care era pentru vânzarea de lapte. Este un spaţiu de 100 de metri pătraţi care funcţiona după anumite principii şi care avea autorizaţie înainte de începerea lucrărilor. Probabil că acolo s-a dorit un altfel de comercializare şi nimeni nu a explicat ce înseamnă produse tradiţionale. De obicei, avizele sanitar-veterinare să obţin ca avize de funcţionare. La hala de legume nu era necesar aviz de la DSV. Acolo proiectul a prevăzut închiderea halei cu un perete şi înlocuirea acoperişului. Toată lucrarea asta a trecut pe la Direcţia de Sănătate Publică. Nu ştiu dacă lucrurile sunt chiar atât de grave. Cineva s-a gândit că funcţionează mai bine în felul ăsta decât altfel. Asta înseamnă o modificare la proiectul inţial şi e posibil să însemne şi costuri suplimentare”, a spus Dan Sandu, arhitectul şef al primăriei municipiului Botoşani.

piata viilor santier7 piata viilor santier6 piata viilor santier3 piata viilor santier

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA