8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Lucrările de reparaţii la Secţia de Pediatrie vor fi realizate de către deţinuţi

spital pediatrie

Cea mai mare unitate medicala din judetul Botosani a gasit o solutie inedita de a efectua lucrari de reparatii curente si igienizare in cadrul unei sectii exterioare. Sefii unitatii au apelat la serviciile detinutilor aflati in Penitenciarul  Botosani care au mai fost folositi si in trecut pentru executia unor lucrari de la sectia de psihiatrie si care au un tarif avantajos.

Unitatea nu dispune de lucratori pentru acest lucrari, iar ca sa plateasca un muncitor costa 10 lei pe ora. In schimb, costul cu un detinut pe ora este de 7 lei. La sectia de pediatrie detinutii efectueaza lucrari de reparatii curente si igienizare in ambulatoriu, sectia de pediatrie 1, blocul alimentar si spalatorie.

„S-a incheiat un contract de prestari servicii cu Penitenciarul Botosani avand durata de 30 de zile, perioada in care se vor efectua lucrari de reparatii curente si igienizare in cadrul sectiei pediatrie. Tariful este de 7 lei pe ora de persoana si este avantajos. S-a facut un cost-beneficiu. Varianta cu angajatii spitalului este de 10 lei pe ora, iar cea cu detinutii de 7 lei pe ora”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

In acest an, lucrari de reparatie si igienizare vor fi efectuate si in cadrul sectiei de sectia obstetrica ginecologie, la sectia boli infectioase si la compartimentul de psihiatriedin Parcul Tineretului.

De luna viitoare, spitalul va avea functionala o echipa mobila formata din zece lucratori care se vor ocupa de lucrari de reparatie si igienizare din intreaga unitate medicala de urgenta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA