28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

Lucrările de modernizare ale drumului Roma – Dimăcheni au fost reluate după mai bine de un deceniu

În urmă cu mai bine de un deceniu, primăriile comunelor Roma și Dimăcheni s-au asociat pentru a moderniza un drum de pământ, foarte important pentru locuitorii din această zonă a județului Botoșani.

A fost obținută finanțarea, au început lucrările dar constructorul a renunțat la contract și au urmat mulți ani de procese.

“Drumul acesta a fost finanțat prin PNDL1. El are o lungime de 9,1 kilometri și unește comuna Dimăcheni de comuna Roma. Proiectarea a început prin anul 2007, în 2009 au început lucrările și s-au realizat aproximativ doi kilometri în intravilanul comunei Roma. Banii erau puțini iar la un moment dat constructorul ne-a înștiințat că nu mai dorește să continue investiția. A cesionat lucrarea unei firme din Botoșani, s-au făcut lucrări de aproximativ 4 milioane de lei și s-a ajuns la stadiul de piatră, urmând să se asfalteze. La un control al Curții de Conturi, acea cesiune a fost declarată ilegală și a trebuit să oprim lucrările. A urmat un proces care a durat 11-12 ani și am ajuns de unde am plecat. A trebuit să indexăm sumele prevăzute inițial, am refăcut proiectul, am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Este un drum important pentru că se scurtează distanța locuitorilor din Dimăcheni către Botoșani și a consătenilor mei către Dorohoi”, declara Mihai Asiminicesei, primarul comunei Roma, în toamna anului trecut.

Între timp, s-a emis ordinul de începere a lucrărilor iar constructorul a început modernizarea drumului.

“Suntem bucuroși să vă anunțăm că astăzi au început lucrările la drumul Roma – Dimăcheni! Acest proiect, blocat timp de 10 ani, a fost reluat prin multă muncă și determinare, și acum devine realitate. Finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, proiectul are o valoare totală de peste 12.000.000 lei. Termenul de finalizare este luna noiembrie a acestui an”, a precizat viceprimarul Cosmin Cîșlariu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA