4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Lucrări pe majoritatea drumurilor comunei Rădăuți Prut. Se investesc aproape 2 milioane de euro FOTO&VIDEO

În comuna Rădăuți Prut se lucrează pe mai multe drumuri, fie că este vorba de modernizarea acestora, fie că este întreținerea lor.

Primăria comunei Rădăuți Prut a obținut o finanțare europeană în valoare de 1,5 milioane de euro pentru modernizarea a șase kilometri de drum comunal și sătesc.  Potrivit primarului Viorel Nichiteanu, în momentul în care s-a demarat proiectul, au fost incluse trei tronsoane de drum, câte unul în fiecare sat al comunei.

„Avem un proiect de modernizare a drumurilor de interes local. Este vorba de asfaltarea a șase kilometri de drum. Acum se pregătesc drumurile pentru asfaltare. Sperăm ca în două-trei săptămâni să trecem la asfaltare. Vor fi drumuri asfaltate în Rediu, Rădăuți Prut și Miorcani. Este un proiect cu fonduri europene, pe AFIR, în valoare de 1,5 milioane de euro. Rețeaua de drumuri în comuna Rădăuți Prut ajunge la 150 de kilometri. Trebuie foarte mulți bani ca să asfaltăm toate drumurile din comună”, a precizat Viorel Nichiteanu, primarul comunei Rădăuți Prut.

Tot în această perioadă, se lucrează la întreținerea drumurilor din localitățile comunei astfel încât se se poată circula în perioadele cu precipitații și în iarnă.

„S-a finalizat pietruirea drumurilor în localitatea Rediu, acum lucrăm în Rădăuți și urmează la Miorcani. Deja câteva drumuri sunt reprofilate cu autogrederul la Miorcani și urmează să continuăm lucrările. Se lucrează pe toate drumurile de interes local, atât comunale cât și sătești. Valoarea lucrărilor este de 1,8 milioane lei. Am făcut contract cu o firmă care a câștigat licitația și care se ocupă de întreținerea drumurilor. În aproximativa zece zile vom finaliza pietruirea drumurilor și în Miorcani. În total, avem 60 de kilometri de drum de pietruit”, a mai precizat primarul comunei Rădăuți Prut.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA