22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Lucrări demarate după patru ani de contestații și procese

În urmă cu mai bine de patru ani, Primăria comunei Păltiniș a obținut o finanțare pentru modernizarea a 4,9 km de drum dar lucrările se vor executa abia în acest an.

După obținerea finanțării, Primăria comunei Păltiniș a organizat o licitație pentru desemnarea firmei care urma să execute lucrările. Au urmat aproape patru ani de contestații și procese iar final a fost anulată licitația și s-a reluat procedura. S-a desemnat un nou câștigător care va executa lucrările de modernizare a celor 4,9 kilometri de drum comunal. Între timp, a fost obținută o finanțare pentru reabilitarea podurilor și podețelor din Păltiniș.

„Avem două proiecte în derulare privind drumurile din comună. Pe PNDL1 avem proiectul de modernizare a drumurilor, un proiect pentru care avem finanțarea de mai mulți ani. Am avut proces la Curtea de Apel, la CNSC, am fost reclamat și Poliția Economică. Ar fi trebuit să le imputăm pentru că ne-au blocat proiectul vreo trei ani. Am reluat procedura, am făcut recalcularea prețurilor. Nimeni nu vine să lucreze la prețurile din 2014. Între timp, licitația a fost câștigată de Conrec și vom asfalta cei aproape cinci kilometri de drum. Mai avem pe PNDL2 un proiect în valoare de 1,7 milioane lei pentru realizarea a 13 poduri și podețe pe drumurile sătești. Cele vechi erau subdimensionate dar la o viitură apar probleme”, a spus Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA