2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Lucrări de aploare împotriva inundațiilor, într-o comună din județul Botoșani FOTO&VIDEO

Aproape în fiecare primăvară și vară, în unele localități din județul Botoșani sunt inundații. Apa distruge drumurile, intră în curțile și casele oamenilor și crează pagube însemnate. Ulterior, se fac comisii, se evaluează pagubele iar guvernul alocă diverse sume de bani pentru reparații dar problema rămâne nerezolvată.

Anul acesta, autoritățile locale din comuna Mihai Eminescu au decis să rezolve problema inundațiilor și au început să realizeze șanțuri betonate și poduri, în zonele unde au fost pagube. Într-o primă etapă, lucrările se execută în satul Ipotești dar primarul Verginel Gireadă spune că vor continua și în celelalte localități unde au fost inundate drumurile și gospodăriile oamenilor.

“Această investiție am gândit-o și am realizat-o cu banii de la guvern pentru atenuarea fenomenelor meteo și din venituri proprii. La orice viitură, la orice ploaie mai abundentă, apa o lua printre case iar distrugerile erau mult mai mari. Mai bine să înlăturăm pericolul decât an de an, la fiecare ploaie, tot să cheltuim. Cheltuim o dată și în următorii zeci de ani nu vom mai avea probleme. Oamenii nu vor mai trăi cu spaima că le intră apa în case. Aceste lucrări se vor executa în mai multe sate. În satul Ipotești vom avea undeva la 600 de metri de șanț betonat, vor fi trei poduri. În satul Cervicești vom face încă 400 de metri de șanț betonat. În Cătămărăști Deal vom face niște rigole de preluare pentru că de fiecare dată când plouă tot spală acostamentele și tot trebuia să venim cu balast. Mai bine turnăm beton și știm că nu mai facem costuri anuale cu întreținerea acelor drumuri”, a spus Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA