14.2 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

LOVITURĂ pentru PONTA. Socrul premierului şi Viorel HREBENCIUC, URMĂRIŢI PENAL

ponta16mai

Mai marii PSD, implicaţi în Mafia Pădurilor. Socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, sunt urmăriţi penal în dosarul Retrocedărilor ilegale.

Aceştia sunt acuzaţi într-un caz de retrocedare suspectă a 90.000 de hectare de pădure din Bacău, care au aparţinut moşiei Ghika. În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi încă un deputat PSD şi trei judecători. De altfel, în dosar au mai fost citaţi prinţul Paul şi prinţesa Lia.
Ilie Sârbu a ajuns la DNA Brasov miercuri dimineaţă, el fiind citat in dosarul in care trei judecatori sunt acuzati de retrocedari ilegale. Sârbu a ieşit după mai puţin de o oră, el spunându-le jurnaliştilor că nu a fost audiat, fără a face alte declaraţii.

Viorel Hrebenciuc, care a fost adus la DNA cu mandat, a ieşit de la audieri după aproape două ore, el spunând că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul privind retrocedările ilegale de terenuri şi precizând că este acuzat de mai multe infracţiuni, pe care ”trebuie să le studieze” împreună cu avocatul său, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna, fiind vizaţi deputatul Ion Adam şi trei judecători şi doi avocaţi, într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri şi terenuri agricole. La rândul său, deputatul Ioan Adam a fost, potrivit cv-ului, judecător la Judecătoria Brașov, intre 1983- 1995.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA