Lovitură pentru profesorii din Botoşani: Fără bani de navetă şi fără gradaţii de merit

85
447

News Anul 2014 vine cu vesti proaste pentru angajatii din invatamant. Mii de profesori sunt nevoiti sa-si plateasca singuri naveta pentru ca primarii nu au bani pentru decontari.

Pe langa aceasta, angajatii din educatie nu vor mai beneficia in acest an de gradatie de merit. Gradatia de merit reprezinta 25 la suta din salariul de baza si se acorda in functie de performatele didactice inregistrate in ultimii ani de munca.

"Nu există o sesiune pentru depunerea gradatiei de merit", a precizat Mihaela Hunca, inspector şcolar general.  

 

Cadrele didactice sunt extrem de nemultumite pentru ca, pe langa faptul ca nu li se deconteaza transportul, nu au ocazia sa beneficieze de ajutoare banesti acordate prin intermediu gradatiei de merit. In aceste conditii profesorii din mediul rural au anuntat deja sindicatele ca nu mai merg la serviciu din semestrul al doilea, cel putin pana nu primesc banii de naveta.

"Am avut discutii cu colegii care mi-au spus ca daca nu exista prevedere bugetara la Primarii pentru naveta nu mai merg la ore", a precizat presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte.

In fiecare an au fost inregistrate in judetul Botosani probleme cu decontarea navetei la profesori.In judetul Botosani sunt aproape 2.000 de profesori care sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru a ajunge la scolile unde au primit catedra. Sumele pe care acestia le cheltuie lunar se ridica si la 400 de lei, adica aproape jumatate din leafa pe care o incaseaza pentru meseria de profesor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here