16.4 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Lotul echipei FC Botoşani s-a reunit astăzi la Stadionul Municipal. Leo Grozavu a lipsit de la reunire FOTO

fcbt reunire lot (7)

FC Botoşani este prima echipă din Liga I care şi-a început pregătirea pentru următorul sezon competiţional. Decizia oficialilor FC Botoşani de a suna adunarea încă de astăzi se datorează faptului că pe 2 iulie, roş-alb-albaştrii vor avea primul meci oficial, în turul I al preliminariilor Europa League.

Fotbaliştii botoşăneni au fost chemaţi astăzi după amiază la stadionul Municipal urmând ca mâine dimineaţă să efectueze vizita medicală la Iaşi, la Arcadia. Mâine seară, lotul formaţiei botoşănene va pleca de pe aeroportul din Iaşi către Austria acolo unde Croitoru&Co se vor pregăti până pe 26 iunie.

„Am încept mai repede. Vacanţa a fost foarte scurtă deoarece în 2 iulie avem primul joc oficial. Sunt multe probleme organizatorice, probleme de lot. Pentru mine a început munca înaintea meciului cu Viitorul. Avem noutăţi, vor fi şi plecări. Vor mai fi jucători care vor sosi în Austria. E clar că ne mai dorim jucători. Până acum au venit jucători pe care i-am dorit la echipă şi mă refer la Cordoş, Roman, la fundaşul dreapta şi portarul. Nu am dorit să aducem numeric ci valoric. Mai suntem în discuţii cu câţiva jucători care să rămână la FC Botoşani până la finalul contractului. Vrem să facem alegeri reuşite şi care să crească valoarea lotului. Ne aşteaptă un sezon foarte greu, cu patru competiţii”, a spus Cornel Şfaiţer.

De la reunirea lotului au lipsit mai mulţi jucători care au evoluat în sezonul trecut printre care se numără Martinus Quenten, Roussel, Michael Ngadeu şi Rashid. Potrivit oficialilor clubului FC Botoşani, situaţia lui Quenten este incertă, el având mai multe oferte de a se transfera, Roussel a fost pus pe lista de transferuri iar Ngadeu şi Rashid vor veni direct în cantonamentul din Austria. În schimb, au venit la reunire fundaşul dreapta bulgar Radoslav Dimitrov (Lokomotiv Plovdiv), Andrei Cordoş (Pandurii Tg. Jiu), Dan Roman (Gaz Metan Mediaş), Florin Plămadă (CSMS Iaşi) şi Raul Avram (Ştiinţa Miroslava – portar). Goalkeeperul Plamen Iliev (Levski Sofia) va veni direct în cantonamentul din Austria. De asemenea, în lotul pentru Austria sunt şanse mari să fie inclus şi Ciprian Brata (Pandurii Tg. Jiu).

Nu vor face deplasarea în cantonament David Lazar, Claudiu Codoban, Roussel, Sebastian Ianc, Sergiu Oltean, Sergiu Homei, Neluţ Roşu şi Jeremy Porret.

La ora actuală, FC Botoşani are un lot redus din punct de vedere numeric mai ales că Istan Fulop şi Cristian Danci sunt în continuare accidentaţi iar Vasile Curileac este nerefăcut după o accidentare suferită în meciul cu Rapid. Oficialii botoşăneni spun că Fulop, Curileac şi Danci vor rămâne în lot pentru sezonul viitor. De asemenea, vor rămâne şi Hadnagy şi Tincu, aflaţi la final de contract. „O să am o discuţie cu Vasile Curileac. Este un jucător care merită să continue la FC Botoşani. A avut o accidentare şi nu ne putem despărţi oricum. Voi avea discuţii atât cu Tincu cât şi cu Hadnagy. Noi punem condiţii, ei pun condiţii. Ne dorim să rămână la FC Botoşani dar trebuie să accepte şi condiţiile noastre. Noi negociem mult pentru că nu vrem să avem litigii. Nu vrem să pierdem timpul pe la comisii”, a mai spus Cornel Şfaiţer.

Leo Grozavu a lipsit de la reunire

Nici antrenorul principal Leo Grozavu nu a fost prezent la reunirea lotului. În aceste zile el este plecat în Germania. Oficialii clubului FC Botoşani spune că tehnicianul este aşteptat să ajungă luni seară în cantonamentul din Austria. Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani, susţine că a avut o discuţie cu Leo Grozavu în ceea ce priveşte prelungirea contractului şi că acesta a acceptat oferta şi va continua încă un sezon.

Lista meciurilor amicale din cantonamentul din Austria:

  • 16 iunie: FC Botoşani- Skenderbeu (Albania, locul 1)
  • 17 iunie: FC Botoşani- MTK Budapesta (Ungaria, locul 3)
  • 19 iunie: FC Botoşani- Kukesi (Albania, locul 2)
  • 20 iunie:  FC Botoşani- Inter Baku (Azerbaidjan, locul 2)
  • 23 iunie: FC Botoşani vs adversar nestabilit
  • 24 iunie: FC Botoşani- Sahtior Donetk (Ucraina, locul 2

fcbt reunire lot (9) fcbt reunire lot (8) fcbt reunire lot (7) fcbt reunire lot (6) fcbt reunire lot (5) fcbt reunire lot (4) fcbt reunire lot (3) fcbt reunire lot (2) fcbt reunire lot (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA