19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Locuitorii orașului Darabani vor avea din nou apă. Alin Gîrbaci: “Am comandat o pompă și în noaptea aceasta o montăm”

De câteva zile, locuitorii orașului Darabani stau fără apă din cauza faptului că Nova Apaserv nu a avut câteva mii de euro pentru a înlocui o pompă. Primarul Alin Gîrbaci spune că problema se va rezolva în această noapte iar mâine se va relua furnizarea apei.  

Problemele au apărut în urmă cu o săptămână când s-a defectat o pompă din stația de captare a apei. Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani, a avut mai multe discuții cu reprezentanții Nova Apaserv, cu reprezentanții Prefecturii și Consiliului Județean dar a primit doar promisiuni. Văzând că șefii Nova Apaserv nu sunt în stare să cumpere o pompă pentru a relua furnizarea apei în Darabani, a decis convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

“Probleme avem de mai mult timp în Darabani dar în ultimele zile oamenii care locuiesc la blocuri au rămas fără apă. Am avut mai multe discuții cu directorul de la Nova Apaserv, cu președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, cu prefectul. Mi-au promis că se rezolvă dar din câte am constatat, Nova Apaserv nu are bani să cumpere o pompă. Am convocat ieri după amiază Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am aprobat achiziționarea unui sistem de pompare pentru a se relua furnizarea apei. Între timp, am comandat sistemul de pompare și urmează să ajungă în această seară  la Darabani. În această noapte montăm pompa și vreau ca locuitorii orașului Darabani să beneficieze mâine de apă. Chiar dacă problema trebuia rezolvată de către Nova Apaserv, am decis să ne implicăm noi deoarece oamenii nu mai puteau sta fără apă, mai ales că suntem în Cod Galben de caniculă”, ne-a spus Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA