23.4 C
Botoșani
joi, 18 august 2022

Locuințe pentru medici și profesori într-o comună din județul Botoșani FOTO

O primărie din județul Botoșani realizează locuințe de serviciu pentru medicii care urmează a fi angajați și pentru profesorii care lucrează la școlile din comună. Se întâmplă la Dângeni unde anul acesta a fost deschis un centru medico-social.

Primăria comunei Dângeni a obținut o finanțare de la guvernul elvețian și a realizat un  centru medico-social. Acest proiect s-a dovedit a fi unul necesar comunității din Dângeni  iar în momentul de față aproximativ 100 de persoane beneficiază de serviciile oferite de acest centru. Primarul comunei Dângeni vrea să dezvolte activitatea centrului și să mai angajeze medici. Deja a început amenajarea unor apartamente de serviciu, la etajul doi al clădirii în care funcționează centrul, acestea urmând a fi puse la dispoziția medicilor care vor veni să lucreze la Dângeni.

“Centrul medico-social funcționează foarte bine. Am crescut de la 65 de persoane aflate în întreținere, la 100. Am contactat medici care doresc să vină. Au fost și au vizitat centrul și doresc să vină și să lucreze aici. Am luat hotărârea de a amenaja locuințe de serviciu pentru medicii, la etajul doi al clădirii. De asemenea, și pentru o parte din profesori, ca să avem continuitate și să nu se mai schimbe de la an la an”, a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

În perioada imediat următoare vor mai fi angajați trei medici iar anul viitor se va extinde  activitatea și pe zona de recuperare medicală.

“În primă fază vor veni trei medici după care încercăm împreună cu domnul doctor Tudorache să facem și o secție de recuperare medicală, la subsolul clădirii. Ulterior, vom aduce și alte cadre medicale”, a adăugat primarul comunei Dângeni.

Până acum s-au investit aproximativ 1,3 milioane de lei în acest centru medico-social de la Dângeni, banii fiind asigurați în mare parte de guvernul elvețian.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA