33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Locuinţă modulară aprobată pentru un bătrân ce trăieşte fără acoperiş deasupra capului

module

Un destin chinuit a ajuns în atenţia autorităţilor la finalul videoconferinţei de miercuri, 28 ianuarie. Un bătrân de 81 de ani din Broscăuţi a ajuns să trăiască într-o cocioabă ce nu mai are acoperiş. Fără sursă de încălzire, fără pat şi fără curent electric, bărbatul se află într-o situaţie dezastruoasă.

Necăsătorit, fără copii, acesta a mai fost ajutat în trecut de sora sa, care, însă, a murit. Rămas singur, bătrânul a fost vizitat de primarul comunei, iar la vederea condiţiilor în care acesta trăieşte, a solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Problema a fost prezentată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către colonelul Cristian Amarandei, iar membrii CJSU au adoptat o hotărâre pentru alocarea unei locuinţe modulare bătrânului aflat în stare critică.

„Se poate aloca un modul de la Departamentul Dorohoi, transportul urmând să-l asigure IJSU Botoşani. Macaraua pentru descărcarea şi montarea locuinţei s-a angajat să o pună la dispoziţie domnul primar din Broscăuţi.”, a explicat colonelul Amarandei. Totodată, edilul şef din comună s-a oferit să conecteze locuinţa la reţeaua de electricitate.

„Oricine are posibilitatea să-l ajute pe bătrân, este binevenit s-o facă.”, este îndemnul subprefectului Gelu Ţigănucă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA