26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Locuință distrusă parțial de un jar căzut din sobă

Un jar căzut din sobă pe materiale combustibile i-a provocat unui localnic din satul Draxini, comuna Bălușeni, pagube materiale de cca. 10.000 de lei. La atât se ridică valoarea bunurilor distruse în urma incendiului care a izbucnit duminică seară, în locuința sa.
Solicitați să intervină puțin înainte de ora 18.00, pompierii botoșăneni s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă. Când au ajuns la locul intervenției, salvatorii au constatat că ardeau bunurile din două camere și o parte din acoperișul casei.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 13 pompieri militari și voluntari, aproape o oră.

S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 40.000 de lei.

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite,  montaţi pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m, nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul,  nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele,  nu folosiţi sobe sau alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii.  Sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA