16.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Locuință distrusă de flăcări la Vorniceni

O casă din localitatea Vorniceni a fost distrusă în urma unui incendiu care s-a produs, în această dimineață, după ce mai multe haine puse la uscat pe sobă s-au aprins.

Când a avut loc evenimentul, proprietarul nu era acasă. Vecinii au observant flăcările și au sunat după ajutor, la pompieri.La caz, au ajuns două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat că locuința ardea în totalitate și au intervenit rapid pentru a limita extinderea flăcărilor la celelalte construcții din gospodărie. Pompierii au eliminat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie. Totodată, au salvat trei porci, o vacă și un câine.

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, ISU Botoșani vă mai recomandă:

▪ nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

▪ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

▪ nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

▪ în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;

▪ amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

▪ focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor;

▪ stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

▪ nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

▪ depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat. Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA