21.6 C
Botoșani
luni, 26 septembrie 2022

Localitatea Frumușica a fost racordată la rețeaua de gaz: “Avem un proiect pentru extinderea în celelalte sate”

Primăria comunei Frumușica a reușit realizarea unui proiect despre care s-a vorbit mulți ani. Este vorba de alimentarea cu gaz.  

Corneliu Bălășanu a fost ales primar al comunei Frumușica în toamna anului 2020 iar racordarea la rețeaua de gaz a fost una dintre prioritățile sale încă de la începutul mandatului. Neavând la dispoziție fonduri europene și guvernamentale pentru alimentarea cu gaz, a decis să demareze un proiect cu bani din bugetul local. După aproape un an în care s-au parcurs toți pașii prevăzuți de legislație, proiectul a intrat în execuție iar în week-end-ul trecut a fost un moment foarte important pentru comunitatea din satul Frumușica. Această localitate a fost racordată la rețeaua de gaz și urmează să se realizeze primele branșamente. Din estimări, anul acesta vor fi racordate peste 100 de gospodării.

“Proiectul este început de anul trecut, cu bani din bugetul local. Am concesionat serviciul la o firmă din Hârlău. Ne-a costat aproximativ 640.000 de lei, din care 113.000 proiectare, studiu de fezabilitate și consultanță iar diferența a fost partea de execuție a lucrărilor. Deja avem 32 de cereri de racordare dar vor fi peste 100 de gospodării racordare. Tot pe acest proiect, mai avem de făcut extinderi pe câteva străzi. Satul Frumușica are 176 de gospodării și probabil se vor racorda majoritatea”, ne-a spus primarul Corneliu Bălășanu.

În paralel cu această investiție, Primăria comunei Frumușica a pregătit și depus un proiect pe Programul Anghel Saligny pentru extinderea rețelelor și în celelalte sate.

“Am depus un proiect pe Programul Anghel Saligny pentru racordarea la gaz a celorlalte sate. Este un proiect care va mai dura o perioadă până la implementare dar important este că avem acea stație de reglare și măsurare și că deja avem gaz în comună”, a adăugat primarul comunei Frumușica.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA