-1.6 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

Liviu Dragnea, despre proiectele de dezvoltare: „Judeţul Botoşani este întârziat”

dragnealiviu

Judeţul Botoşani stă foarte prost la implementarea proiectelor europene şi guvernamentale dar în special cele gestionate de către Consiliul Judeţean. Asta a afirmat viceprim-ministrul Liviu Dragnea la o întâlnire cu primarii din judeţul Botoşani.

„Prin Programul Operaţional Regional, în judeţul Botoşani, au fost semnate contracte în valoare de aproximativ 144 de milioane de euro. Pentru municipiul Botoşani sunt în derulare sau în diverse faze de execuţie, proiecte în valoare de 243 milioane de lei. Pentru judeţul Botoşani, cele care sunt gestionate de Consiliul Judeţean, sunt 13 proiecte în valoare de 273 milioane lei. Pentru municipiul Dorohoi sunt două proiecte în valoare de 36 milioane lei. Singura noastră rugăminte este să dinamizaţi implementarea pentru că este obligatoriu să finalizăm proiectele până la sfârşitul anului 2015”, a spus Liviu Dragnea care a adăugat:

„În ceea ce priveşte Programul Naţional de Dezvoltare Locală, judeţul Botoşani este întârziat. Nu am reuşit să avem o colaborare bună cu Consiliul Judeţean. Sunt 22 de milioane de lei care au fost alocate judeţului în primă fază. În niciun judeţ nu avem o propunere care să conţină un număr atât de mic de localităţi. Sunt 13 localităţi. 65 de localităţi sunt blocate la a avea fonduri pentru dezvoltare. Sunt în finanţare un număr de cămine culturale care au fost solicitate. Am rugămitea la primarii de oraşe pentru locuinţe prin ANL”.

Cât priveşte municipiul Botoşani, Dragnea susţine că vor fi proiecte în valoare de 140 de milioane de euro care vor intra la finanţare.

„În ceea ce priveşte viitoarea perioadă de finanţare, numai pentru municipiul Botoşani, proiectele care sunt realizate în cadrul strategiei, sunt în valoare de 140 de milioane de euro. Ele vor fi finanţate prin programele europene şi guvernamentale”, a afirmat Dragnea.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA