20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Limitatoare de viteză în intersecţia de la Orăşeni Deal unde s-a produs cel mai cumplit accident rutier din acest an

accident oraseni (13)

În cursul zilei de ieri președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, împreună cu administratorul județului, Radu Judele, au efectuat o vizită de lucru pentru a evalua la fața locului stadiul și desfășurarea lucrărilor la drumurile județene Dracșani – Cerbu – Copălău și Botoșani – Curtești – Cristești – DN 28B. Proiectele de modernizare a acestor drumuri au finanțare în cadrul POR 2007-2014.

În urma acestei vizite oficialii județului au făcut unele constatări privind modul de desfășurare al lucrărilor, respectarea normelor de protecția muncii și securitatea participanților la traficul rutier, precum și termenele de execuție. De-a lungul vizitei s-a urmărit identificarea porțiunilor de drum care în anumite condiții pot pune în pericol desfășurarea în deplină securitate a traficului rutier.

sorescu drumuri judetene

În cursul acestei săptămâni se vor organiza întâlniri cu reprezentanții firmelor care execută lucrările pentru a discuta cele constatate și găsirea de soluții și aplicarea lor pentru creșterea securității participanților la traficul rutier încă din faza de construcție.

Una dintre primele măsuri ce se vor a fi puse în practică este amenajarea intersecției dintre DJ 208C și DJ 207N din Orășeni Deal cu limitatoare de viteză și panouri semnalizatoare, de altfel locul unui eveniment nefericit cu câteva zile în urmă. Au mai fost identificate zone care pot crea condiții de producere a incidentelor rutiere între Dracșani și Cerbu și panta de coborâre dinspre satul Cerbu spre Copălău.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA