13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Liga a II-a este în pragul dezastrului. Doar 13 echipe s-au reunit şi şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în campionatul viitor. VEZI ce se întâmplă cu FCM Dorohoi

fcmdorohoi-farulconstanta10

Termenul limită al înscrierilor cluburilor în noul sezon competiţional al Ligii a 2-a şi a 3-a, ediţia 2015-2016, se apropie de final. Pe 20 iulie expiră perioada în care conducătorii trebuie să depună dosarele la Federaţia Română de Fotbal. Aceştia nu s-au înghesuit să o facă până acum. Foarte puţine echipe s-au înscris deja, majoritatea nefiind sigure de participarea în noul campionat în principiu din cauza problemelor financiare. După această dată limită se va stabili şi componenţa ligilor a doua şi a treia, în câte serii vor fi structurate.

Potrivit Liga2.prosport.ro, până acum s-au reunit doar Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, FC Clinceni, Gloria Buzău, ACS Berceni, CS Mioveni, Olimpia Satu Mare, FC Caransebeş, Şoimii Pâncota, Dunărea Călăraşi, Chindia Târgovişte, UTA Bătrâna Doamnă şi FCM Baia Mare.

Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Rapid CFR Suceava, CS Baloteşti, Farul Constanţa, Unirea Tărlungeni, CSM Rm. Vâlcea şi Bucovina Pojorâta nu s-au reunit iar la Univ. Cluj, Oţelul Galaţi, Metalul Reşiţa, FC Bihor, SC Bacău, CF Brăila şi FCM Dorohoi există incertitudine şi nu se ştie dacă se vor înscrie în următoarea ediţie de campionat.

Reprezentanţii FRF şi LPF2 aşteaptă expirarea termenului de depunere a dosarelor după care vor decide dacă va fi o singură serie sau două în următoarea ediţie de campionat. De asemenea, ei intenţionează ca echipele care nu se înscriu sau se retrag din campionat să fie retrogradate direct în Liga a V-a.

Incertitudine la FCM Dorohoi

FCM Dorohoi este una dintre echipele care are şanse mici de a mai lua startul în următoarea ediţie de campionat. Până în momentul de faţă, nu s-a luat nicio decizie iar nimeni din cadrul clubului nu are o poziţie oficială vis-à-vis de viitorul acestei formaţii. Surse apropiate clubului ne-au spus că antrenorii formaţiei FCM Dorohoi au avut în urmă cu câteva zile o discuţie cu primarul Dorin Alexandrescu spunându-i că patronul Victor Mihalachi se va implica în continuare doar dacă această echipă va beneficia şi de un sprijin al primăriei Dorohoi. În următoarele zile, primarul Dorin Alexandrescu va avea o întâlnire cu Victor Mihalachi, patronul echipei FCM Dorohoi, pentru a stabili dacă această formaţie va mai continua şi în următorul sezon de Liga a II-a.

De asemenea, în ultimele zile au apărut zvonuri că omul de afaceri Victor Mihalachi s-ar putea implica financiar la Rapid CFR Suceava şi că va transfera la această formaţie cei mai buni jucători de la FCM Dorohoi. La Suceava, primăria alocă an de an sume consistente pentru echipa de fotbal, fiind practic principalul finanţator. În plus, primarul municipiului Suceava are în plan construirea unui nou stadion şi promovarea echipei în primul eşalon, în următorii ani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA