4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Liderul PSD Botoşani şi-a prezentat candidaţii eligibili pentru parlamentare şi a anunţat: “Pentru PSD, fiecare botoşănean contează”

psd-start-campanie-parlamentare-1

PSD Botoşani a intrat în campania electorală pentru alegerile parlamentare cu obiectivul de a obţine două mandate la Senat şi patru mandate la Camera Deputaţilor. Liderii acestui partid mizează că Botoşaniul este un judeţ dar şi pe faptul că în perioada guvernării Ponta s-au realizat o serie de investiţii.

Cap de listă la Senat va fi Doina Federovici, liderul PSD Botoşani şi totodată cel mai active parlamentar botoşănean în actualul mandate.

“Am o experiență de peste 22 de ani în administrația publică locală iar în cei 4 ani de mandat în Senatul României, care iată se încheie luna viitoare, am reușit să determin autoritățile de la București, să se uite mai mult către județul nostru. Împreună cu distinșii mei colegi am făcut guvernare pentru Botoșani, ne-am respectat promisiunile, ne-am respectat angajamentele, luate față de botoșăneni în anul 2012. Vă reamintesc punctual doar câteva dintre acestea: drumul Botoșani – Suceava reabilitat complet, drumul Botoșani – Dorohoi reabilitat prin covor asfaltic, redeschiderea Spitalului Darabani, investiții la Spitalul Județean Botoşani și Dorohoi în valoare de peste 1 milion de euro și aici mă refer inclusiv în investiții la aparatura medicală, începerea construcțiilor ANL în municipiul Botoşani, în municipiul Dorohoi, în orașul Săveni, în orașul Darabani. Putem continua prin aportul adus de parlamentarii PSD de Botoșani, peste 1.000 de asistenți sociali care lucrează în DGASPC au beneficiat de majorarea salarială de 25%. Toate aceste investiții au fost realizate cu sprijinul Guvernului Ponta. Victor Ponta a fost primul ministru care a vizitat de cele mai multe ori judeţul Botoşani iar în urma fiecărei vizite putem spune că viaţa botoşănenilor a fost schimbată în bine, a declarat Doina Federovici.

În plus, liderul PSD Botoşani a vorbit despre programul de guvernare al social democraţilor despre care spune că este unul realist.

Noi, echipa PSD Botoşani, ne dorim ca România şi judeţul Botoşani să fie tratate ca ţară şi regiune cu forţă de muncă calificată şi bine plătită. PSD a lansat la nivel naţional programul de guvernare în domeniile economic, social, sănătăţii, învăţământului, agriculturii, pentru tineri şi în domeniul investiţiilor. Este un program de guvernare realist, este un program de guvernare care face diferenţa între celelalte propuneri care au fost lansate  pe piaţă. Fiecare măsură a programului de guvernare are durată de implementare, prezintă efectele în economie, arată care sunt beneficiarii şi precizează clar impactul bugetar. Pentru noi, pentru PSD, fiecare botoşănean contează”, a mai declarat Doina Federovici.

De asemenea, preşedintele PSD Botoşani a făcut următoarea caracterizare candidaţilor social democraţi care se află pe locuri considerate eligibile:

Tamara Ciofu – medic primar, cu o experiență de peste 30 de ani ca specialist pediatru. Colega noastră a promovat inițiative legislative prin care a generat echitate în domeniul asistenței sociale și bineînțeles a susținut măsuri pentru sprijinirea familiei și a copiilor.

Mihaela Huncă – profesor de matematică cu o experiență în domeniul învățământului de peste 28 de ani și cu o experiență de 16 ani în management educațional. În mandatul său de inspector școlar general, județul Botoșani a beneficiat de cel mai mare număr de microbuze școlare din toată țara. Tot în mandatul domniei sale a fost realizată cea mai mare investiție cu fonduri europene, construcția unui campus școlar. Tot în mandatul domniei sale au fost construite șase grădinițe noi și au fost reabilitate peste 107 unități de învățământ.

Marius Budăi – candidat pentru Camera Deputaților, are o experiență de 21 de ani în administrație publică iar ca director al Casei Județene de Pensii Botoșani a schimbat radical funcționarea instituției și a apropiat-o foarte mult de cetățeni, în speță de pensionari.

Lucian Trufin – candidat pentru Senatul României, primar al comunei Vlăsinești, un primar cu 3 mandate, președintele GAL Valea Bașeului de Sus, prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România – Filiala Botoșani. Are o experiență de peste 10 ani în administrația publică locală și în dezvoltare rurală.

Răzvan Rotaru – a ocupat funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu Botoșani din 2012 până acum câteva zile și are o experiență bogată în domeniul managementului sistemelor de mediu și dezvoltării rurale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA