8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Liderul Pro România cere partidelor aflate la putere să deschidă Vama Racovăț

Punctul de trecere a frontierei Racovăț stă închis din 2010 și nici nu sunt șanse prea mari să fie redeschis în următoarea perioadă. Deși investițiile au continuat iar lucrările sunt aproape finalizate, acest punct de trece a frontierei rămâne închis.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla și totodată liderul filialei județene a Partidului Pro România a făcut un apel către formațiunile aflate la guvernare să redeschisă acest punct de trecere a frontierei.

„Mă doare că Vama Racovăț stă închisă din 2010. Au curs râuri de cerneală pentru această vamă. Am un sat întreg care este nedrept împărțit pe ambele teritorii. Satul Probotești din Ucraina este înfrățit cu satul Racovăț din Pomârla. Și ei speră ca acest punct să se deschidă”, a spus Dumitru Chelariu care și-ar dori o colaborare economică mult mai bună între județul Botoșani și Ucraina și Republica Moldova.

„Ce putem face noi ca județ? Ce au moldovenii? În horticultură și agricultură stau bine. Nu trebuie să facem abstracție de existența estului. Uniunea Europeană colaborează cu celelalte țări. Orizontul lor este Uniunea Europeană și trebuie să ne îndreptăm către Republica Moldova și Ucraina”, a mai precizat liderul Pro România, Filiala Botoșani.

Mai mult, Dumitru Chelariu susține că trebuie modernizată urgent Vama Rădăuți Prut și trebuie extinsă activitatea la Vama Stânca.

„Dacă în aceste puncte ar fi deschis și serviciul fitosanitar, ar fi ceva pentru județul Botoșani din punct de vedere economic. Vama Stânca s-a construit la standarde înalte dar nu are un terminal care să ofere posibilitatea controlului vamal al produselor agricole și animaliere. Vama Rădăuți Prut, subiect încheiat. Vama Racovăț, subiect inexistent. Vorbim de investiții mari care deja s-au făcut. solicit colegilor de la ALDE să ne aducă o inițiativă a domnului ministru de externe privind vămile din județul Botoșani. Rog în ceasul al 12-lea, guvernanții să se aplece și să vorbească și despre deschidere Vămii Racovăț și modernizarea Vămii Rădăuți Prut”, a mai precizat Dumitru Chelariu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA