22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Liderii ALDE acuză că primării din judeţul Botoşani le-au timorat candidaţii: „Vin oamenii şi spun că nu le mai trebuie, nu mai vor. Vom face plângeri penale”

alde varvaruc

O parte dintre candidaţii ALDE bat în retragere. După ce s-a aflat că ei vor candida la alegerile locale, au început presiunile din parte primarilor în funcţie. Dumitru Zmău, co-preşedinte ALDE Botoşani, susţine că va depune plângeri la parchet.

„Sunt în continuare foarte mulţi primari care nu înţeleg că România este un stat democratic şi fiecare are dreptul să se exprime cum doreşte. Sunt primari care ne ameninţă în continuare oamenii. Suntem un partid nou, încercăm să coagulăm forţele Partidului Conservator cu cele ale Partidului Liberal Reformator. Sunt comune, şi nu sunt puţine, în care oamenii se gândesc că ei vor fi veşnic la conducere. Ne ameninţă oamenii, ne crează tot felul de probleme. Ei consideră că au devenit senatori de drept în comună şi nimeni nu mai are dreptul să facă politică. La Pomîrla sunt presiuni din partea primarului asupra candidatului ALDE. La Manoleasa avem o femeie candidat şi e prigonită. Vin oamenii şi spun că nu le mai trebuie, nu mai vor. Vom face plângeri penale. Ameninţă cetăţeanul care s-a înscris la noi în partid. Cum află primarul, îl cheamă: nu mai vezi nimic la APIA, nu te mai primesc pe imaş. La Santa Mare e la fel. Nu ai cu cine discuta”, a declarat Dumitru Zmău.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA